Nieuws

Coronabewijs

Bij gebruik van onze kantine hebben wij ons vanaf 25 september 2021, net als alle anderen te houden aan de volgende regels:  

  • Voor gasten die binnen in de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.
  • Bij het afhalen van drankjes/hapjes aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
  • Het is mogelijk om een deel van de sportkantine af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs voor bijvoorbeeld toegang tot kleedkamers en toiletten.

Zie ook dit bericht van de KNLTB.

 

Hoe brengen wij die regels in praktijk

Ook wij hebben te dealen met de regelgeving die de overheid ons oplegt. Voor een veilig sportklimaat hebben we het altijd belangrijk gevonden regels te volgen, dus nu ook. 

  • Zit je binnen, dan is het tonen van een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. De barmedewerker controleert hierop met behulp van een app die reeds op de iPad is geïnstalleerd. De barcommissie regelt de instructie voor gebruik van de app.
  • Zit je buiten op het terras, dan is het tonen van een coronatoegangsbewijs, niet nodig. Buiten wordt daar niet op gecontroleerd.
  • Zit je buiten op het terras en wil je binnen een consumptie halen? Dan is een coronatoegangsbewijs niet nodig. Deze consumptie mag zonder coronatoegangsbewijs enkel buiten worden genuttigd.
  • Wil je gebruik maken van de toiletten of kleedkamers? Dit kan zonder een coronatoegangsbewijs te tonen, want de toiletten zijn enkel via de buitenzijde te bereiken. Ook voor de kleedkamers wordt een looproute gemaakt.

Medewerking essentieel

Ondanks dat we blij zijn dat de 1,5 meter regel eraf gaat, wordt bijvoorbeeld voor onze club het allemaal ook weer wat lastiger. Echter hebben alle sportclubs en verenigingen hiermee te maken. We moeten er maar het beste van maken. En dat betekent ook dat we, op de club, rekening met elkaar houden door rekening te houden met de regels die gelden op de club. Geef elkaar de ruimte en heb begrip voor de barmedewerker die naar je coronatoegangsbewijs vraagt indien nodig.

De sfeer op onze club kenmerkt zich door gemoedelijkheid en gezelligheid. Laten we die sfeer met elkaar bewaken. Daar zijn we allemaal zelf bij.

ADRES Tennispark

Park 't Root
Bretelerstraat  16 
7496 PP  HENGEVELDE
Voor een routebeschrijving klik hier

SECRETARIAAT Wegdamse TC

© 2024 Wegdamse TC. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken